Este fascinant să ne gândim la direcția în care tehnologia ne poate duce în viitorul apropiat. Prin implementarea tehnologiei blockchain și a inteligenței artificiale, industria evenimentelor ar putea suferi transformări radicale în modul în care artiștii își promovează și își vând serviciile.

 

Într-un viitor nu foarte îndepărtat, artiștii cunoscuți ar putea să-și pună serviciile direct pe platforme bazate pe tehnologia blockchain, cunoscute și sub denumirea de profiluri avatar digitale, în care sunt incluse toate informațiile relevante despre ei și creațiile lor muzicale disponibile pentru vânzare, împreună cu drepturile de autor asociate. Acest lucru ar elimina intermediarii și ar oferi o transparență totală în privința prețurilor și a valorii reale a artiștilor. Astfel, s-ar putea contura sfârșitul impresarilor sau al altor intermediari, deoarece artiștii ar putea gestiona direct relațiile cu clienții lor.


Cum vor gestiona aceste aspecte? Cu ajutorul inteligenței artificiale, un modul specializat ar putea prelua automat sarcinile administrative ale artistului, cum ar fi gestionarea rezervărilor, a cazării și a transportului. Veți întreba, probabil, cum poate inteligența artificială să știe preferințele mele în privința hotelurilor sau modalităților de transport. Ei bine, ea va primi aceste informații de la artist, care își va specifica cerințele în scris, cum ar fi preferințele pentru un hotel de 5 stele sau pentru cazare în proximitatea locului evenimentului, precum și preferințele privind călătoria cu avionul de clasă business. Exact cum am redactat aceste rânduri în câteva secunde, astfel inteligența artificială va reține aceste cerințe pentru totdeauna. Ea va putea comunica în timp real cu clientul, oferindu-i informații despre costurile de transport, cazare etc., care vor fi apoi automat incluse în costul final și în factura. Desigur, clientul poate opta să se ocupe personal de găsirea biletelor de avion, a cazării etc., dar acest proces îi va lua mult timp și va genera o serie de bătăi de cap, precum completarea datelor din pașaport, dacă este necesar, și altele asemenea. Iar timpul este deja și va deveni tot mai mult prețios în viitor.
Mai mult decât atât, acest modul ar putea identifica și targeta automat clienții potențiali din zona sau țara în care artistul urmează să performeze, asigurându-se că atrage cât mai mulți fani, iar locul de desfășurare să fie mereu plin, ideal sold-out 🙂


Această viziune despre viitorul industriei evenimentelor ilustrează modul în care tehnologia poate aduce beneficii semnificative atât pentru artiști, cât și pentru clienții lor. Prin simplificarea proceselor și eliminarea intermediarilor, vom avea acces mai ușor la experiențe culturale de calitate, iar artiștii vor putea să-și concentreze mai mult timpul și energia pe creație.