Tot ce ai nevoie să știi - Despre marketing afiliat

Ce este marketing-ul afiliat?

Marketingul afiliat este o formă de marketing online care se bazează pe modele de plată pe performanță și Cost Pe Acțiune (CPA). În marketingul afiliat, un comerciant denumit și advertiser răsplătește unul sau mai mulți afiliați (publisher) pentru fiecare acțiune efectuată pe site-ul său în beneficiul advertiserului (denumită conversie). O acțiune răsplătită este o vânzare, lead, sau orice altă acțiune prestabilită în cadrul programului de afiliere de către comerciant. Astfel, marketingul afiliat se mai găsește denumit ca marketing bazat pe performanță, întrucât el nu include acțiuni de genul Cost Pe Click (CPC) sau Cost Pe Mie de afișări (CPM).

Marketing, și publicitate prin afișarea de bannere

Marketingul afiliat se suprapune într-o oarecare masură cu alte metode de internet-marketing, deoarece afiliații utilizează metode regulate de publicitate. Aceste metode includ optimizări în motoare de căutare, marketing prin căutări plătite în motoarele de căutare, e-mail marketing, și publicitate prin afișarea de bannere. 

O platformă sau reţea de afiliere precum 2Performant sau Profitshare funcționează ca un intermediar, oferind o soluție rapidă și eficientă de a câștiga bani pentru afiliați și de promovare și marketing pentru advertiseri.

Ce metode de promovare folosesc afiliaţii?

Metodele de promovare folosite de afiliați pot să includă publicitatea prin afișarea de bannere în website-urile lor, publicarea de articole, review-uri, recomandări sau alt fel de conținut, publicitate în cadrul campaniilor pay-per-click (ex. Google AdWords), publicitate în cadrul rețelelor sociale s.a.

Marketing afiliat – Mai atragator ca niciodata

Din punct de vedere al comisionului, acesta poate varia între 1 şi 20% în funcţie de politica fiecărui brand.

Costul produsului pe site-ul care foloseşte o platformă de marketing afiliat este acelaşi, un consumator nu plăteşte nimic în plus dacă cumpără datorită unui link afiliat.

Cine a creat conceptul de marketing afiliat?

Conceptul de marketing afiliat online a fost conceput, pus în practică și patentat de către William J. Tobin, fondatorul PC Flowers & Gifts.